10 Msi Motherboards for I7 4790k

0
49

The MSI brand is a very good brand when it comes to msi motherboards for i7 4790k. It is a well-known brand, and many people know it. This makes it a good choice for a msi motherboards for i7 4790k.

Providing versatility for choosing the right product for the task, msi motherboards for i7 4790k are perfect for many situation.
Company support is also top notch with a wide range options available for purchase. In this article, we are going to review the msi motherboards for i7 4790k from MSI considering their price, specifications, and customer feedback. We have found MSI PRO Z690-A WiFi ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA 1700 Socket, to be very good when it comes to power drills. The price is between $80 and $350 and we’ll also discuss the distinct feature of the products.

Our system has analyzed 36097 reviews.

Best 10 Msi Motherboards for I7 4790k

Here are the top dell motherboards for i7 4790k we found:

1. MSI PRO Z690-A WiFi ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA 1700 Socket,

MSI PRO Z690-A WiFi ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA 1700 Socket,
Buy on Amazon
Supports 12th Gen Intel Core Pentium Celeron processors for LGA 1700 socketSupports DDR5 Memory

Premium Thermal Solution: Extended Heatsink Design, MOSFET thermal pads rated for 7W/mk and M.2 Shield Frozr are built for high performance system and non-stop works

2.5G LAN with LAN Manager and Intel Wi-Fi 6E Solution: Upgraded network solution for professional and multimedia use. Delivers a secure, stable and fast network connection

Intel Turbo USB 3.2 Gen 2: Powered by Intel USB 3.2 Gen2 controller, Turbo USB ensures an uninterrupted connection with more stability and fastest USB speeds

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

2. MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI ATX Gaming Motherboard (10th

MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI ATX Gaming Motherboard (10th
Buy on Amazon
Supports 10th Generation Intel Core / Pentium Gold / Celeron Processors for LGA 1200 socketSupports dual channel DDR4 memory up to 128GB (4800MHz)

Lightning USB 20G is powered by the ASmedia 3241 USB 3.2 Gen 2×2 controller, offering never before seen USB speeds up to 20Gb/s from the Rear USB Type-C port

Twin Turbo M.2 with M.2 Shield Frozr delivers transfer speeds of up to 32 GB/s for ultra-fast SSDs

On-board 2.5G LAN plus Gigabit LAN with with Wi-Fi 6 (802.11ax).Pre-installed I/O Shielding for convenience and protection from electrostatic discharge

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

3. MSI H510M-A PRO ProSeries Motherboard (mATX, 11th/10th Gen Intel Core, LGA

MSI H510M-A PRO ProSeries Motherboard (mATX, 11th/10th Gen Intel Core, LGA
Buy on Amazon
Supports 11th and 10th Gen Intel Core/Pentium/Celeron processors for LGA 1200 SocketSupports DDR4 Memory, up to 3200(Max) MHzCore Boost: With premium layout and digital power design to support more cores and provide better performanceDDR4 Boost: Advanced technology to deliver pure data signals for the best performance and stabilitySteel Armor: Protecting VGA cards against bending and EMI for better performance, stability and strength

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

4. MSI MPG Z690 Carbon WiFi Gaming Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA

MSI MPG Z690 Carbon WiFi Gaming Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA
Buy on Amazon
Supports 12th Gen Intel Core / Pentium / Celeron processors for LGA 1700 socketSupports DDR5 Memory, up to 5600(OC) MHz

Dedicated for Extreme OC: The top-notch R&D design and exclusive 2 DIMM solution deliver the world class memory performance.

Quadruple M.2 Connectors: Onboard 4x M.2 connectors for the maximum storage performance with three Lightning Gen 4 solution. Shield Frozr design keeps M.2 SSDs safe while preventing throttling, making them run faster.

Outstanding Cooling Solution: Aluminum Cover, VRM Heat-pipe, 7W/mK thermal pads, M.2 Shield Frozr and MOSFET Baseplate ensure the extreme performance with low temp.

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

5. MSI PRO Z690-A DDR4 ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core,

MSI PRO Z690-A DDR4 ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core,
Buy on Amazon
Supports 12th Gen Intel Core / Pentium / Celeron processors for LGA 1700 socketSupports DDR4 Memory, up to 5600(OC) MHz

Premium Thermal Solution: Extended Heatsink Design and M.2 Shield Frozr are built for high performance system and non-stop works

2.5G LAN Solution: Upgraded network solution for professional and multimedia use. Delivers a secure, stable and fast network connection

Lightning M.2: Running at PCIe Gen4 x4 maximizes performance for NVMe based SSDs

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

6. MSI MPG Z690 Edge WiFi DDR4 Gaming Motherboard (ATX, 12th

MSI MPG Z690 Edge WiFi DDR4 Gaming Motherboard (ATX, 12th
Buy on Amazon
Supports 12th Gen Intel Core / Pentium / Celeron processors for LGA 1700 socketSupports DDR5 Memory, up to 5600(OC) MHz

Premium Thermal Solution: Extended Heatsink Design and M.2 Shield Frozr are built for high performance system and non-stop works

2.5G LAN and Intel Wi-Fi 6E Solution: Upgraded network solution for professional and multimedia use. Delivers a secure, stable and fast network connection

Lightning M.2: Running at PCIe Gen4 x4 maximizes performance for NVMe based SSDs

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

7. MSI MAG B550 TOMAHAWK Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s, M.2,

MSI MAG B550 TOMAHAWK Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s, M.2,
Buy on Amazon
Support for 3rd Gen AMD Ryzen processors and future AMD Ryzen processors with BIOS updateSupports dual channel DDR4 memory up to 128 GB (4866 MHz)

On-board dual LAN: 2.5G LAN plus Gigabit LAN

Mystic Light: RGB LED lighting and extendable pin headers – 16.8 million colors / 29 effects

Audio Boost rewards your ears with studio grade sound quality for immersive gaming experiencesPremium Thermal Solution: Aluminum Cover with additional choke thermal pad rated for 7W/mk and PCB with 2 ounce thickened copper

Lightning Fast Game Experience: PCIe 4.0, Lightning Gen 4 M.2 with M.2 Shield Frozr, AMD Turbo USB 3.2 GEN 2

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

8. MSI PRO Z690-A WiFi DDR4 ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core,

MSI PRO Z690-A WiFi DDR4 ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core,
Buy on Amazon
Supports 12th Gen Intel Core / Pentium / Celeron processors for LGA 1700 socketSupports DDR5 Memory, up to 5600(OC) MHz

Premium Thermal Solution: Extended Heatsink Design and M.2 Shield Frozr are built for high performance system and non-stop works

2.5G LAN and Intel Wi-Fi 6E Solution: Upgraded network solution for professional and multimedia use. Delivers a secure, stable and fast network connection

Lightning M.2: Running at PCIe Gen4 x4 maximizes performance for NVMe based SSDs

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

9. MSI MPG B560I Gaming Edge WiFi Gaming Motherboard (m-ITX, 11th/10th Gen Intel Core,

MSI MPG B560I Gaming Edge WiFi Gaming Motherboard (m-ITX, 11th/10th Gen Intel Core,
Buy on Amazon
Supports 11th and 10th Gen Intel Core/Pentium/Celeron processors for LGA 1200 SocketSupports DDR4 Memory, up to 5200(OC) MHz

Lightning Fast Game experience: PCIe 4.0, Lightning Gen 4 x4 M.2, USB 3.2 Gen 2

Enhanced Power Design: 6+2+1 direct power design, 8-pin CPU power connectors, Core Boost, DDR4 Boost

2.5G LAN with LAN Manager and Intel Wi-Fi 6E Solution: Upgraded network solution for professional and multimedia use. Delivers a secure, stable and fast network connection

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 386         Rating: 4.68

10. MSI MPG B550 GAMING PLUS Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s,

MSI MPG B550 GAMING PLUS Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s,
Buy on Amazon
Support for 3rd Gen AMD Ryzen processors and future AMD Ryzen processors with BIOS updateSupports dual channel DDR4 memory up to 128 GB (4400 MHz)

Lightning Fast Game experience: PCIe 4.0, Lightning Gen 4 M.2 with M.2 Shield Frozr, AMD Turbo USB 3.2 GEN 2

MYSTIC LIGHT: RGB LED lighting and extendable pin headers – 16.8 million colors / 29 effects

AUDIO BOOST rewards your ears with studio grade sound quality for immersive gaming experiencesPremium Thermal Solution: Extended heatsink with additional choke thermal pad rated for 7W/mk and PCB with 2oz thickened copperPre-installed I/O Shielding for convenience and protection from electrostatic discharge

Brand: MSI         Group: Personal Computer         Reviews: 81         Rating: 4.57

What to Look for to Have The 10 Msi Motherboards for I7 4790k?

Premium

If you’re looking for the premium dell motherboards for i7 4790k, the MSI PRO Z690-A WiFi ProSeries Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA 1700 Socket, is a great option to consider. It has a high review count and average rating stars, which indicates that it is a quality product.

Most Discounted

If you’re looking for the least expensive dell motherboards for i7 4790k, the MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI ATX Gaming Motherboard (10th might be a good option to consider. It has a lower review count and average rating stars, but it is still a quality product.

Most Reviews

If you’re looking for the most reviews dell motherboards for i7 4790k, the MSI MPG Z690 Edge WiFi DDR4 Gaming Motherboard (ATX, 12th is a great option to consider. It has a high review count and average rating stars, which indicates that it is a quality product.

Lowest Price

If you’re looking for the lowest price dell motherboards for i7 4790k, the MSI H510M-A PRO ProSeries Motherboard (mATX, 11th/10th Gen Intel Core, LGA might be a good option to consider. The quality is just good that you can continue to use this product.

High Quality

If you’re looking for the high quality dell motherboards for i7 4790k, the MSI MPG Z690 Carbon WiFi Gaming Motherboard (ATX, 12th Gen Intel Core, LGA might be a good option to consider. This box is made from high-quality materials and has a lot of reviews and ratings, indicating that it is a quality product.

Best Seller

If you’re looking for the best seller dell motherboards for i7 4790k, the MSI MPG B550 GAMING PLUS Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s, might be a good option to consider. The quality is excellent and it’s a great product to buy.

Most Affordable

If you’re looking for the most affordable dell motherboards for i7 4790k, the MSI MAG B550 TOMAHAWK Gaming Motherboard (AMD AM4, DDR4, PCIe 4.0, SATA 6Gb/s, M.2, might be a good option to consider. The quality is good, and it’s a great product to buy.

Conclusion

While we were recharching for the best msi motherboards for i7 4790k, we found many of them performs good while some not. One product has something advantage than other. So, it was a bit difficult to find the best of them.

We analyzed 36097 reviews of the customers and used a data management system to narrow down the list of the product into 10. Also here are something good beyond these 10 product but we hope these 10 product from MSI will fulfil your needs.

I am Chris, an Electronics Engineer who is enthusiastic about electronics, wireless networks, and cryptocurrency. I also have a background in software development and electrical engineering. I write on this blog to share my fondness for crypto-powered communications networks. Explore all of my contributions